Amerikanske hangarskip er i kampberedskap.Amerikanske hangarskip er i kampberedskap.syriaplakatKommunistisk plattform fordømmer i denne uttalelsen angrepsplanene mot Syria og krever at Norge ikke på noe vis bidrar til en ny folkerettsstridig angrepskrig.

To og et halvt år har gått siden forrige imperialistiske overfall på et land i Midtøsten. Da var det Libya som ble sønderbombet av NATO, med ivrig norsk deltakelse. Nå er Syria målet. Signer oppropet mot aggresjonen mot Syria på: http://www.opprop.net/stans_aggresjonen_mot_syria

NATO, USA og reaksjonære arabiske regimer har i over to år sponset et opprør for å velte Assad-regimet. Det er en viss ironi i at de selverklærte demokratiene USA, Storbritannia m.fl. har gått sammen med Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia for å hjelpe al-Qaida og utenlandske leiesoldater i Syria.

Den angivelige moralske begrunnelsen for angrepsplanene er bruken av kjemiske våpen i Syria. Men ingen bevis foreligger så langt for at det er regimet som har brukt slike våpen. Den syriske regjeringshæren har de siste månedene vært på offensiven, mens opprørerne er splittet og desperate. I mai påviste FN-observatører at saringass var brukt – av opprørerne.

Uprovoserte angrep mot en suveren stat er under alle omstendigheter forbudt etter folkeretten. Skal slike handlinger i det hele tatt ha et skinn av legitimitet, fordrer det et enig Sikkerhetsråd i FN. Men dette trosser krigsmaktene helt åpenlyst.

Dette er samme manipulasjonsteknikken som ble brukt i 2003, da Irak var angrepsmålet. Daværende utenriksminister Colin Powell skulle overbevise verden om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Det var rent oppspinn. Vi ser hvordan Irak ser ut i dag.

Etter militærkuppet i Egypt har Vesten lagt om til en ny og offensiv taktikk for å gjenvinne kontrollen over «den arabiske våren» og samtidig knekke palestinerne, og for å forsere planene om et «endelig oppgjør» med Iran. Dette er bakgrunnen for aggresjonen mot Syria.

Stoltenberg-regjeringa har avvist at Norge vil delta så lenge det ikke foreligger et «FN-mandat». Men de rødgrønne har tidligere deltatt i ulovlige kriger på ordre fra USA, både direkte og indirekte gjennom etterretningsbistand og materiell. Bare en sterk folkeopinion kan stanse krigsgalskapen. Om USA går til krig, må det være et folkekrav at Stoltenberg avlyser sitt møte med Obama 4. september og at ambassadørene i London, Washington og Paris kalles hjem for konsultasjoner.

Det norske folket er imot krig. Over halvparten av britene, franskmennene og amerikanerne sier nei til et nytt angrepstokt. Folket i de imperialistiske statene tror ikke lenger på løgnene om at krigene utkjempes for «demokrati og menneskerettigheter».

Imperialistenes planer truer ikke bare det syriske folket, de kan sette hele Midtøsten – og kanskje verden – i brann. Bare folkene kan sette en stopper for krigshisserne. Vi må si ifra, tydeligere enn noensinne:

  • Stans aggresjonen mot Syria!
  • Ingen norske bidrag til terrorkrigen!
  • Still løgnerne og krigsforbryterne til ansvar!

Personvernmelding