Rasisme og fascisme

70 år siden krystallnatta

9. november er det 70 år siden Krystallnatta, startskuddet for nazistenes jødeutryddelse.

Etter flere år med systematisk hatpropaganda og overgrep, kulminerte det hele i et scenario av vold og terror. Synagoger ble påtent, jøder ble lemlestet og drept, og deres butikker ble ramponert. Tilbake lå gater fulle av knust glass fra butikkvinduene. Startskuddet var gått for det som skulle koste om lag 6 millioner jøder livet.

I ly av «krigen mot terror» og de europeiske regjeringenes rasistiske politikk har nazister og mer «stuereine» rasister fått utvida spillerom til hetspropaganda og rasistisk vold, nå spesielt retta mot muslimer og generelt mot flyktninger og innvandrere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.

 

Det er viktig å ikke glemme, og det er viktig at vi ikke lar noe tilsvarende utvikle seg i dag. Krystallnatta blir markert i flere byer, se oversikt fra SOS Rasisme her.

Aldri mer fascisme

I 2015 er det 70 år siden Norge og Europa ble befridd fra nazistisk okkupasjon og terror. Slagordet på alles lepper var: Aldri mer!

Forby fascistisk organisering!Forby fascistisk organisering!Norge er forpliktet gjennom FN-resolusjoner til å slå ned på fascistisk aktivitet og fascistiske bevegelser. Men hva har skjedd?

Les mer: Aldri mer fascisme

Bakvendt ytringsfrihet

Den borgerlige pressa liker å smykke seg med å være forsvarere av ytringsfriheten og bruker det som argument for å operere som talerør for fascistiske agitatorer. Sist ute er Stavanger Aftenblad som velger å trykke et debattinnlegg fra en av Anders Behring Breivik (ABB) sine inspirasjonskilder, Peder Jensen, alias Fjordman, 19. november 2012.

Les mer: Bakvendt ytringsfrihet

BEKJEMP FASCISTENE I NDL OG SIOE!

Nok en gang skal Anders Behring Breiviks kolleger i fascistiske Norwegian Defence League (NDL) holde demonstrasjon, denne gangen på Grønland i Oslo 15. desember. Nok en gang tillater politiet at denne hatbevegelsen får spre brungrumset sitt fritt. De har med seg den norske avdelingen av SIOE (Stop Islamization of Europe), en gruppe av samme kaliber som dem selv.

nazineiNorge har både egne lovparagrafer (Straffelovens § 135a) og er forplikta av FNs rasediskrimineringskonvensjon (RDK) til å hindre rasistiske ytrin­ger og handlinger og forby rasistiske organisasjoner.

Vi vet at budskapet til NDL består av hat og demonisering av muslimer. De gjør muslimene til syndebukker, slik NDLs åndsbrødre pekte ut jøder som roten til alt ondt på 30-tallet.

Vi har ikke lov til å lukke øynene for dette. Fascistene må stoppes!

Knus fascismen!
Forby fascistisk organisering!

Ca. 40 organisasjoner, partier og fagforeninger deltar i folkefesten mot rasisme i Oslo lørdag 15. desember klokken 13.00, som tilsvar på den varslede demonstrasjonen fra norske og europeiske høyreekstremister. Vel møtt på Jernbanetorget!
Les mer her

Personvernmelding