leirannonse200Rød sømmerleir ble i år gjennomført på Vestlandet i flotte omgivelser.

Som tidligere leire ga også årets mønstring ny kunnskap og entusiasme til alle som deltok. Lærerike presentasjoner om hva som særtegner dagens arbeiderklasse og hvordan sikre enda større framdrift i den kommunistiske enhetsprosessen, ble diskutert og utdypet gjennom interessante gruppe- og plenumsdiskusjoner.

Gode og varierte innledninger tok for seg krise og krigsfare og kampen mot fascismen. Her var det umulig ikke å få masse ny kunnskap som samtidig gir veiledning til handling!

Første gang på sommerleir

KPml arrangerte i år sin femte sommerleir. For Jonas var dette den første.
– Hva ventet du å få ut av leiren?
– Jeg hadde som forventning å lære mer om det teoretiske som ligger til grunn for selve idelogien, og hva KPml konkret står for. Det er selvsagt mye teori for en som er fersk for disse tankene, men jeg føler at jeg fikk en god introduksjon til det grunnleggende teoretiske. I tillegg så ble jeg kjent med KPml både som gruppe, faglig og sosialt.
– Svarte leiren til forventningene?
Det gjorde den absolutt og jeg kan på det varmeste anbefale andre å bli med på Rød sommerleir.
– Leirdeltakerne var samstemte om at de ville fjerne kapitalismen og skape et bedre samfunn, men har vi det ikke bra nok her i Norge allerede?
– Det er det som er en av de største utfordringene for KPml. Generelt har vi det ganske bra her hos oss og det er ikke like lett å se hvorfor vi må fikse på det vi har i dag.

Fra markeringa i Bergen sentrum den 4. august. Foto: KPMLFra markeringa i Bergen sentrum den 4. august. Foto: KPMLMen tre-fire intensive dager inneholdt ikke bare innledninger og diskusjoner fra tidlig morgen til seine nattetimer. Leiren ga også godt rom for sosiale aktiviteter som bading, filmkveld og den obligatoriske quiz'en som satte mange hoder på en hard prøve.

Aksjonsdag

For kommunister henger teori sammen med praksis. Kamerater fra Rød sommerleir inntok Torgalmenningen i Bergen sentrum i et par timer med en løpeseddel- og plakataksjon som ble lagt godt merke til.

Til neste sommer …

Det er alltid litt vemodig når siste leirdag er over og gode kamerater reiser hver til sitt. Men tanken er fylt opp med mer innsikt og nye ideer som inspirerer til forsterket revolusjonær innsats i tida som kommer. Så er det bare å se fram til neste års sommerleir …

Leirkorrespondent