Norsk politikk

Borgerlig rot som avledningsmanøver

Tomt på tanken.Et statsbudsjett som nok en gang svekker arbeidsfolks rettigheter og velferd er vedtatt.

I stedet for å se hva statsbudsjettet gir av bidrag til den allerede høye arbeidsløsheten, har mediene vært hysterisk opptatt av tautrekkingen mellom de borgerlige partiene. Det er parodisk når en uenighet om noen øre i bensinavgift får overskygge det meste samtidig som bensinprisene varierer med flere kroner fra dag til dag og mellom landsdelene.

Les mer: Borgerlig rot som avledningsmanøver

Tankepoliti neste

Justis-og beredskapsdepartementet har lagt fram enno eit framlegg i den stadige rekka av nye overvakningstiltak.

No vil dei avlesa kva du skriv før du i det heile har sendt noko.Det skjedde allereie før bombeterroren i Brussel. No krev regjering og opposisjon enda fleire og hardare åtgjerder.

Les mer: Tankepoliti neste

Høyrehumor

Erna Solberg og Siv Jensen. CC-BY-SA Eirik Helland Urke– Den var virkelig god, Siv!
Foto: CC-BY-SA Eirik Helland Urke
Kringkastingsrådet ber NRK sørge for mer høyrehumor, ettersom statskanalen «generelt har en slagside mot venstre». Rådet ber derfor om at NRK bygger opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden.

Vi må medgi at dette var nytt for oss. Den daglige NATO-propagandaen forekommer oss ikke spesielt venstrevridd, for å si det slik. Men når en autoritet som Kringskastingsrådet har talt, er det ikke annet å gjøre enn å erkjenne vår egen ignoranse. Sannsynligvis er vi et uvitende offer for strømmen av regjeringskritiske og kryptokommunistiske utfall fra muldvarpene i underholdningsavdelingen.

Les mer: Høyrehumor

Fredsprisen og medaljens bakside

Nobelprisen

Fredsprisen får verden til igjen å rette blikket mot Tunisia –  det eneste landet hvor imperialismen i ledtog med jihadistiske krefter ikke har klart å få den arabiske blomstervåren til å visne.

Men det er ikke det tunisiske folket og folkeopprøret som gjorde det av med diktator Zine El Abidine Ben Ali som hylles av Nobelkomiteen. Det er «kvartetten for nasjonal dialog» som får prisen. Kvartetten består av fagbevegelsen UGTT, arbeidsgiverorganisasjonen UTICA, menneskerettsorganisasjonen LTDH og advokatforeninga Ordre National des Avocats de Tunisie.

Les mer: Fredsprisen og medaljens bakside

Gjester

Vi har 73 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Personvernmelding