Standpunkt

Palestinsk kvinneorganisasjon krever at Ban Ki-Moon fratrer

Forbundet av palestinske kvinnekomiteer (UPWC) krever at Ban Ki-Moon umiddelbart fratrer som FNs generalsekretær.

upwcc-350x267I en uttalelse den 3. august sier UPWC: «Ban Ki-Moon ga grønt lys til at den sionistiske okkupasjonen kunne fortsette sin aggresjon og utføre flere massakrer mot vårt folk på Gazastripen ved hjelp av internasjonalt forbudte våpen.

Med sitt utsagn om behovet for å "umiddelbart og betingelsesløst å løslate [den israelske] soldaten", stolte han på de falske påstandene fra okkupasjonsstaten som skulle legitimere dens brudd på den humanitære våpenhvilen. [Soldaten viste seg å være drept i et luftangrep – Red.] Siden dette har okkupanten drept mer enn 200 barn, kvinner og menn, såret hundrevis flere og ødelegge flere boliger og gjort tusenvis husløse i løpet av det som ble påstått å være en FN-sponset våpenhvile!

Les mer: Palestinsk kvinneorganisasjon krever at Ban Ki-Moon fratrer

Norge med på krigsdans mot Korea

Vil atomvåpnene til «det uberegnelige Nord-Korea» bli brukt som påskudd for at USA iverksetter sine planer om «forebyggende atomkrig» mot Nord-Korea og Iran, med aktiv norsk støtte?

Amerikanske hangarskip patruljerer Øst-kinahavet og kan når som helst sette inn dødelige støt mot Nord-Korea.Amerikanske hangarskip patruljerer havområdene mellom Japan og Korea og kan når som helst sette inn dødelige støt mot Nord-Korea.Den demokratiske folkerepublikken Korea (Nord-Korea) forbereder seg på krig, og legger ikke skjul på at de har tenkt å forsvare seg mot overmakta om og når et angrep kommer. Den voldsomme retorikken blir selvsagt utnytta av Vestens propagandamaskineri. Men hver bevegelse i nord blir overvåket av amerikanske satelitter, og vestlige diplomater og politikere (som f. eks. statssekretær Torgeir Larsen i norsk UD) medgir at det ikke fins tegn til militære forflytninger i det nordlige Korea som tyder på at landet planlegger å gå til krig.

Les mer: Norge med på krigsdans mot Korea

Norge tier og samtykker

Ei uke etter at israelske jagere slapp bomber mot en forskningspark nær Damaskus den 30. januar, er det fremdeles helt tyst fra Utenriksdepartementet og Espen Barth Eide.

Israelske F-15A. Illustrasjonsfoto fra Wikimedia Commons. CC/BY/SAIsraelske F-15A. Illustrasjonsfoto fra Wikimedia Commons. CC/BY/SADenne stilltiende støtten til Israels grove brudd på folkeretten og krenkelse av en annen stat, står i skarp kontrast til utenriksdepartementets sedvanlige iver etter å fordømme handlinger fra stater som ikke står på NATO-Norges venneliste. Som Syria eller Iran.

Les mer: Norge tier og samtykker

Gjester

Vi har 80 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Personvernmelding