Globalt

Masseflukten fra Vestens vepsebol

Titusener av flyktninger fra Syria, men også fra Irak, Tyrkia, Afghanistan og land i Afrika, gjennomgår umenneskelige prøvelser i sine anstrengelser for å nå Europa, især Tyskland og Sverige.

Velkommen til EU. CC-BY Carlos Latuff.Utslitte voksne og barn som makter å forsere europeiske murer og gjerder fortsetter marsjen til fots, de trosser sult og tørst. Alt de eier er fillene de går i, mens de klamrer seg til et håp om et noenlunde verdig liv. De higer etter en tilværelse uten frykt, uten flyalarmer, granatnedslag, blodbad og ødeleggelser av bolighus og infrastruktur.

Marsjen går nordover langs europeiske motorveier. Ingen hvite busser plukker dem opp. Men mange privatbilister og yrkessjåfører gjør det, for så å bli anklaget av myndigheter for «sivil ulydighet».

Les mer: Masseflukten fra Vestens vepsebol

Kamerat Sarya er udødelig!

Kamerat Sarya er blitt udødelig i motstanden i Kobanê

Uttalelse fra MLKP (Marxist-leninistisk parti i Tyrkia og Nord-Kurdistan)

Sarya Özgür (Sibel Bulut) 1986 – 2014.Sarya Özgür (Sibel Bulut) 1986 – 2014.Kamerat Sarya Özgür (Sibel Bulut), medlem av vårt parti MLKP, ble 12. desember drept som martyr i motstanden for å forsvare Kobanê (arabisk: Ayn al-ʿArab – overs. merknad) i Rojava (syrisk Kurdistan).

Med sine handlinger har kamerat Sarya funnet en fremtredende plass i vårt folks forente og regionale revolusjonære motstandskamp. Hun ble et symbol på kommunistiske kvinners frihet og militære lederegenskaper mot de fascistiske ISIS-bandene, marionetter for imperialistene og kolonimaktene.

Les mer: Kamerat Sarya er udødelig!

Burkina Faso: Nei til kuppmakerne, frihetskampen fortsetter

Burkina FasoTorsdag den 30. oktober 2014 gjorde folket i Burkina Faso opprør. En million mennesker var på gatene i hovedstaden Ouagadougou. Diktatoren Blaise Compaoré, som har styrt landet i 27 år, fant det best å flykte.

Den demokratiske ungdomsorganisasjonen OJD i Burkina Faso.Denne bevegelsen, der ungdommen har gått i spissen, er kulminasjonen på en langvarig kamp som har pågått dels åpent, dels i det skjulte, siden diktatorens blodige maktovertakelse den 15. oktober 1987. I uttalelsen nedenfor fordømmer Burkina Fasos Demokratiske Ungdomsorganisation OJD de militære kuppmakerne og oppfordrer folket og ungdommen til å fortsette kampen for frihet og rettferd.

Les mer: Burkina Faso: Nei til kuppmakerne, frihetskampen fortsetter

Støttemarkering for Kobanê

1. november ble det rundt om i verden arrangert markeringer til støtte for den kurdiske byen Kobanê, som i lengre tid har vært under beleiring av terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS).

Flagg Kobani-Redusert

 I Bergen ble markeringen holdt ved Musikkpaviljongen i sentrum. En lang rekke organisasjoner var tilsluttet markeringen, blant annet AUF, Rødt, SV, Tamilsk Forening, Nye SOS Rasisme og KPml. Over 200 mennesker møtte opp.

Les mer: Støttemarkering for Kobanê

SodaStream ut av norske butikker!

Boikott SodaStream!Fra 8. til 14. september er det kampanjeuke for Boikott SodaStream. Dette er en nasjonal kampanje satt i gang av Norsk folkehjelp for å få norske forhandlere og forbrukere til å boikotte SodaStreams produkter frem til deres virksomhet i bosettingen opphører. Butikker i Norge som selger SodaStream-produkter er: Expert, Jernia, Lefdal, Elkjøp, Staples og Siba.

Les mer: SodaStream ut av norske butikker!

Gjester

Vi har 39 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Personvernmelding