Det er streik for tariffavtale ved seks utsalgsteder for Design Forum i Oslo, Asker, Bodø og Lillehammer.

hkHele fagbevegelsen støtter HK-kravet om tariffavtale ved Design Forum. Her fra markeringa i Oslo 29. januar 2014.Hele fagbevegelsen støtter HK-kravet om tariffavtale ved Design Forum. Her fra markeringa i Oslo 29. januar 2014. Foto: RevolusjonDette er enda en bedrift som nekter noe så elementært som å inngå tariffavtale. Bedriften har avbrutt meklingen med Handel og Kontor, og forbundet har derfor tatt sine medlemmer ut i streik.

Design Forum skryter i egenreklamen av at de har «fokus på miljø og rettferdig handel». Men altså ikke fokus på normale tarifforhold på egne arbeidsplasser. Direktør og styreleder Haakon Strømsmo i Design Forum påstår overfor Gudbrandsdølen Dagningen at de HK-organiserte er «lurt inn i medlemskapet» og at tariffavtaler «ikke passer for små bedrifter».

Direktøren mener videre at ansatte ikke trenger «barnepike» (les: å være fagorganisert). Ettersom han også mener at 40 timers arbeidsuke er normal arbeidstid, er det lett å skjønne at tariffavtale er lite populært der i gården!.

Gi uttrykk for din støtte når du går forbi streikevaktene, og la Design Forum få klar beskjed om at tariffavtalen skal på plass!

Les mer på sidene til Handel og Kontor.

Personvernmelding