Kommunistisk plattform krever at Norge følger Island og forbyr den kvinnefiendtlige strippebransjen.

Sexkjøpsloven var en stor seier for kvinnebevegelsen, men den har dessverre ikke blitt fulgt opp slik vi håpet.

neitilsalgavkropp bergen251111Demonstrasjon i Bergen november 2011.Utekontakten i Bergen meldte nylig om at det var flere mindreårige som solgte sex i Bergen enn tidligere. Angivelig fordi unge jenter og gutter er det kundene foretrekker.

Disse barna er i stor grad offer for menneskehandel, og er fraktet til Norge fra Nigeria og landene rundt. Det antas at en fjerdedel av ofrene for menneskehandel er mindreårige. Lignende tilfeller blir meldt fra Oslo og andre byer. Vi ser også et oppsving i antall gateprostituerte.

KPML krever at politiet bruker mer ressurser på å ta bakmennene i disse sakene. Vi mener også at kvinner som velger å vitne mot bakmenn i slike saker skal ha rett på beskyttelse fra den norske staten.

Det er også altfor få som faktisk blir dømt for å kjøpe kvinner i Norge. Selv om sexkjøpsloven sier at det ikke er lov til å selge og kjøpe mennesker i Norge, så finnes det fremdeles unntak i loven.

Strippebransjen

I Bergen, Trondheim og Kristiansand kommer dette unntaket i form av strippeklubb-kjeden Dreams. Dreams har møtt mye motstand siden oppstarten i Bergen i 2010. Det har blitt avslørt at de låser stripperne inne med egen vakt når de ikke er på jobb, og at jentene ikke får lov til å bevege seg fritt.

Nylig ble det også avslørt at Dreams i Trondheim og Bergen har samarbeidet med den estiske agenten Indrek Mandre, som nå er tiltalt for menneskehandel i hjemlandet.
Strippebransjen forsøker å bygge opp et bilde av seg selv der de distanserer seg fra resten av porno- og prostitusjonsindustrien.

Men saker som dette viser at det er samme bransje. En bransje som utnytter fattige kvinner og barn, og gjør likestilling mellom menn og kvinner umulig. Så lenge noen kvinner er til salgs, så er i teorien alle det.

KPML krever at Norge følger Island og forbyr den kvinnefiendtlige strippebransjen.

Personvernmelding